Verzekeringen

Hoe goed bent u verzekerd voor fysiotherapie? Jaarlijks gaan 3 miljoen mensen naar de fysiotherapeut. Zorg dat ook u goed verzekerd bent voor fysiotherapie.

Fysiotherapie in de basisverzekering

Bij bepaalde aandoeningen, waar veel fysiotherapie voor nodig is, kunnen volwassenen vanaf 1 januari 2012 na de twintigste behandeling in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering. In sommige gevallen worden de eerste 20 behandelingen wel gedekt door de verzekering, dit is terug te vinden in uw polisvoorwaarden. Bij kinderen, tot 18 jaar, met deze aandoeningen worden deze behandelingen wel uit de basisverzekering vergoed. Verder vallen ze in dezelfde regeling als de volwassenen. Volwassenen kunnen dus een aandoening hebben die helemaal niet of maar gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Sinds januari 2018 valt artrose van knie en of heup voor 12 behandelingen in de  basisverzekering.

Fysiotherapie in de aanvullende verzekering

Het is dus mogelijk dat u een aandoening hebt die helemaal niet of maar gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de basisverzekering. We raden iedereen dan ook aan om een goede aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen. Bent u goed verzekerd?

Door de aanvullende eisen van zorgverzekeraar Just (onderdeel van CZ) hebben wij dit jaar geen contract met hen afgesloten. Uiteraard bent u als verzekerde van Just wel gewoon welkom bij ons.

Wij werken met de onderstaande zorgverzekeraars.

zorgverkeringen-vianen-fysiotherapie