Oefentherapie voor kinderen/jongeren

Oefentherapie voor kinderen/ jongeren

Iedereen heeft tegenwoordig een telefoon, kinderen krijgen er al een op jonge leeftijd. Deze technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, maar wat voor gevolgen heeft dit voor ons lichaam. Uit onderzoek is gebleken dat er een verband staat tussen nek- en rugpijn en het veelvuldig gebruik van een telefoon. Amerikaanse wetenschappers tonen aan dat een gebogen ‘whatsapp-houding’ onnodige druk zet op de nek. Dit leidt vervolgens weer tot een pijnlijke rug, omdat het buigen van de nek een verhoogde druk op de wervelkolom veroorzaakt. Deze extra druk op de nek leidt tot vroegtijdige slijtage.

Hoewel het in deze tijd bijna onmogelijk is om de veroorzakers van dit probleem, tablets en telefoons, te vermijden is de beste oplossing dat iedereen in een goede houding gebruik maakt van deze apparaten. Het veelvuldig gebruik van deze apparatuur zorgt niet alleen voor vroegtijdige slijtage, maar ook voor een kromme houding. Er wordt op steeds jongere leeftijd al een slechte houding geconstateerd. Wil je hierbij hulp om te leren hoe je verantwoord gebruik kan maken van deze apparatuur?

Bel voor een afspraak of vrijblijvend advies naar 0347-345433.

Vergoeding

Tot 18 jaar wordt oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Oefentherapie wordt ook vergoed vanuit de aanvullende verzekering.